sunnuntai 25. tammikuuta 2009

Whatever happened to Saturday night?

Otsikko oli jälleen yksi esimerkki ontuvasta aasinsillasta. Tuonnimisen laulun kun esitti elokuvassa Rocky Horror Picture Show herra (taitelija)nimeltään Meatloaf, ja tänään tuli siis tehtyä myös mureketta. Eräs pohjalainen ystäväni totesi, että hänen kotiseuduillaan neljän lapsen isyys on heimopäällikön arvonimen väärti, joten oheinen ohjehan sopii vallan mainiosti.

Heimopäällikön lempimureke

700 g jauhelihaa (esim. kevyttä sika-nautaa)
1 pussillinen sipulikeittoaineksia
1 kananmuna
3/4 dl korppujauhoja
2 dl kermaviiliä
2 dl porkkanaa raastettuna
3 rkl ketsuppia
timjamia

Sekoitetaan kulhossa kaikki ainekset jauhelihaa ja timjamia lukuunottamatta ja annetaan turvota hetki (väh. 5 minuuttia). Lisätään puuttuvat ainekset ja sekoitetaan tasaiseksi taikinaksi. Muotoillaan taikinasta uunivuokaan murekkeenjööti ja paistetaan 200 asteessa 30-40 minuuttia. Kissaemo vastasi kypsytysvaiheesta allekirjoittaneen ollessa kuoroharjoituksissa - alkuperäisessä ohjeessa kypsennysaika oli 30 minuuttia, mutta ei olisi kuulemma riittänyt. Hyvää oli, varsinkin perunamuusin ja limetintirskauksella höystetyn porkkanaraasteen kera.

Murekkeesta ei tullut tällä kertaa kuvaa, mutta ohessa Hiilari. Nimitys tulee siis ei niinkään soittimesta itsestään, vaan tuosta hiilikuitua kuosiltaan muistuttavasta suojakotelosta. Lelunsa kullakin, sano. Soimassa kuvanottohetkellä oli Tom Waitsia, jonka olen löytänyt valitettavan myöhäisellä iällä. Harvinaisen omaperäinen ja tinkimätön taiteilija, jonka roolisuoritus Mr. Renfieldinä Dracula-elokuvassa oli sekin hyvin mieliinpainuva. Hänen äänestään on sanottu sen kuulostavan siltä kuin sitä olisi ensin marinoitu bourbonissa, pidetty sen jälkeen viikon verran savustamossa ja sitten heitetty tielle, missä autot ovat ajaneet sen yli. Sangen osuva luonnehdinta.


4 kommenttia:

 1. Rocky Horror Picture Show on ensimmäisiä Pojan näkemiä elokuvia. Tosin taisi viettää enimmän aikaa torkkuen puklailujen ja vaipanvaihtojen välillä. Toinen saman session aikana katsottu elokuva oli Priscilla. Molemmat mitä mainioimpia kuvia. Ja kuten hyvin voit kuvitella, moisen turmeluksen isäntänä toimi yhteinen tuttavamme Pitbullsiili, joka tarjosi masokistisena elämyksenä tunnettua höyryävän kuumaa Chili con carneaan. Äijäruuan Ari ja Päivätär osallistuivat niinikään kinkereille.

  Mitä tulee tuohon sinun hienoon leluusi (kateutta), niin niinhän se taitaa olla, että miehen ja pojan erottaa lähinnä lelujen hinta. ;-)

  VastaaPoista
 2. Voi Poika-poloista mitä on joutunut kokemaan! Ei kai saman session aikana vaan kuunneltu Pet Shop Boysia...?

  VastaaPoista
 3. Nuorna vitsa väännettävä, sano... Ai niin, jossain vaiheessa pitäisi ottaa projektiksi käyttää niitä kuivattuja habaneroja.

  Kummasti noiden soittimienkin hinnat ovat tulleet alas. 5-6 vuotta sitten 30 GB soittimesta sai maksaa 350 €, nyt 120 GB soittimen saa alle 250 eurolla...

  VastaaPoista
 4. Kissaemo, ei sentään. PSB taitaa pojalta vielä olla kokematta. ;-)

  Barytonic, meilläkin on sattuneesta kohta kolmivuotiaasta syystä johtuen viime aikoina habanerot jääneet purkkiin.

  Ja MicroSD-kortitkin näyttävät halpenevan huimaa vauhtia. 2 GB kortti maksoi vitosen yliopiston paperikaupassa joku aika takaperin. Kun oman vastaavan ostin puolentoista vuotta sitten, maksoi se pari kymppiä. Ongelma tuossa on se että joutuu vaihtamaan sisältöä aina silloin tällöin. Mutta onneksi kännyssäni on myös radio.

  VastaaPoista