perjantai 30. tammikuuta 2009

Sit rustataan rahkaa

Aina välillä kaupasta tarttuu mukaan lapsille tarkoitettuja pikkurahkoja, mutta pitäisi useammin muistaa niiden sijasta ostaa ainekset itse hyvinkin helposti väsättävään ilta/välipalaan, tähän tyyliin:

Sitrusrahka

500 g maitorahkaa
purkillinen (kevyt)vispikermaa
1/2 - 1 dl hienosokeria
1-2 tl vaniljasokeria
1 verigreippi
2 appelsiinia
1 tlk säilykemandariinia

Vatkataan kerma keskivertokiinteäksi vaahdoksi ja sekoitetaan varoen rahkan kanssa. Valutetaan tölkkimandariinit ja käsitellään muut hedelmät kuorettomiksi ja kalvottomiksi, paloitellaan tarvittaessa viipaleita hieman (onnistuu sormin). Lisätään hedelmät kerma-rahkaseokseen, lisätään sokeri sekä vaniljasokeri ja sekoitetaan. Makeutusaineiden lopullinen määrä riippuu ihan siitä miten makeaa rahkaa haluaa. Tietysti riippuu myös siitä mitä hedelmiä tai marjoja käyttää, ohje kun on sangen helposti muunneltavissa ja onneksi myös helppo muistaa.

Ilman koristeita tavallinen rahka ei ole ehkä niitä esteettisimpiä herkkuja, joten ei kuvaa tällä kertaa... Ja sitten kun vielä muistaisi olla repimättä kynsinauhojaan, niin tuo sitrushedelmien käsittely olisi vähemmän kivuliasta. Ainakin minun käyttämälläni tekniikalla kun mehua valuu käsille jonkin verran hedelmälihoja irrotellessa.

Tulipa taas lauleskeltua työmatkalla mennen tullen. Kestosuosikki Hectoria kuuntelin, ja kun suuri osa kappaleista on sangen tuttuja ja ääniala sopiva, niin mikäs siinä äänijänteitä viritellessä. Pitäisi yrittääkin laulella enemmän, ääni pysyisi varmaan paremmin auki viikollakin. Ei siitä haittaakaan olisi, kaiketi. En ehtinyt Hectoboxin kuuntelussa vielä ehkä siihen ykkössuosikkiini, eli Hannikaisen baariin. Ehkä matkalla kuorotreeneihin ylihuomenna sitten. Toivottavasti herra Harma saa tekeillä olevat muistelmansa valmiiksi pikapuoliin, ne olisivat varmasti mielenkiintoista luettavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti