torstai 7. tammikuuta 2010

Erilaista siskonmakkarasoppaa

Siskonmakkarat ovat mielestäni kovastikin aliarvostettu raaka-aine. Tällaista, hieman poikkeavaa soppaa tuli tehtyä kotiamme kohdanneen myllerryksen eli viiden henkilön huonekalujen ja tavaroiden siirron keskellä:

Silvion siskonmakkarasoppa

1 l vettä
kasvisliemikuutio
3 isohkoa tomaattia, kaltataan ja paloitellaan
noin kolmannes isosta punaisesta paprikasta, kuutioidaan pieniksi kuutioiksi
2-3 valkosipulinkynttä
250 g kuivattua pastaa maun mukaan
500 g siskonmakkaroita
1/2 tl basilikaa
100 g tuorejuustoa (esim. valkosipuli)
ropsaus chilijauhetta

Vesi kiehumaan ja liemikuutio sekä basilika veteen. Kalttaa tomaatit vedessä ja puserra sen jälkeen siskonmakkarat kypsymään. Kun makkarapallerot ovat kypsiä poimi ne reikäkauhalla pois ja laita puolestaan pasta kiehumaan samaan veteen. Kun viitisen minuuttia pastan keittoajasta on jäljellä lisää joukkoon tomaatit ja paprika. Kun pasta on kypsää lisää joukkoon tuorejuusto. Tarkista maku - mustapippuri sopii tämäntyyppisiin ruokiin mielestäni aina, mutta tällä kertaa käytin chilijauhetta (hyvin maltillisesti tosin). Suolaa ei tarvinnut lisätä.

3 kommenttia:

 1. Saisikos sen viimeksi teillä syömämme hernepohjaisen simpukkapastan ohjeen? :) Olisi sekä herneitä että simpukoita...

  VastaaPoista
 2. Kerjään myös sen hyvän valkosipulikastikkeen ohjetta näin pääsiäisen kunniaksi... meillä olisi pala lammasta jolle pitäisi tehdä soosi.

  VastaaPoista
 3. Hei!

  Olemme hiljattain lanseeranneet sivun Etsiresepti.fi, jossa käyttäjät voivat etsiä reseptejä satojentuhansien ruokasivujen ja ruokablogien joukosta.

  Olemme huomanneet, että sinun blogissasi on monta hyvää reseptiä ja haluaisimme ehdottaa sinulle, että käyt katsomassa ruokablogilistamme kärkeä tästä: http://www.etsiresepti.fi/ruokablogienk%C3%A4rki

  Jos haluat lisätä oman ruokablogisi listaan ja listata reseptisi Etsiresepti.fi hakemistoon (ilmaiseksi) sinun täytyy vain seurata ohjeita tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-k%C3%A4rkeen

  Konsepti on jo olemassa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Meidän kauttamme blogit saavat päivittäin tuhansia vierailijoita, ja suosituimmat saavat viikoittain jopa yli 20 000 kävijää.

  Toivottavasti oma blogisi on pian listan kärjessä!

  Ystävällisin terveisin,

  Ann-Sofi
  http://www.etsiresepti.fi/

  VastaaPoista