keskiviikko 18. helmikuuta 2009

Yhdistetty kello ja alkometri

Tavallaan, joo. Nimittäin jos en saa tuosta kellosta selvää, alkaa olla aika ryhtyä loiventamaan sillä aivot eivät ilmeisestikään toimi aivan täydellä tehollaan. Eli muuttuneiden työtehtävien kunniaksi (tekosyy mikä tekosyy) hankin binäärikellon. Tunnit neljällä ledillä ja minuutit kuudella. Tuohan on tosin softcore-versio sikäli, että aina ledin n kohdalla lukee sitä vastaava arvo, eli kaksi potenssiin n. Ledit palavat viisi sekuntia nappia painettaessa, joten sikälikin tuo alkometriominaisuus pätee ihan hyvin. Ja kuvassa kello on siis...? :-)

Vanhan musiikin yhtyelaulukurssin toinen kokoontuminen oli viime lauantaina. Mielenkiintoista totisesti, ja loppujen lopuksi yllättävän helppoa. Oman stemman pitäminen yksin ei tuottanut sen suurempia vaikeuksia, enkä tuntenut joutuvani äänenikään kanssa häpeään - mikä sinänsä olisi hyvinkin voinut olla mahdollista, varmaan lähes kaikki muut osallistujat olivat jo pidempään laulutunneilla käyneitä, ainakin äänet kuulostivat siltä. Oma tekniikka alkoi kyllä kärsiä jonkin verran, kahdessa laulussa viidestä kun laulan ihan ilmiselvää tenoristemmaa ja ylemmät äänet ovat aika puristamisen takana, eli siis laulan käytännössä väärin. Tuo johti sitten siihen, että viimeisenä lauletussa Parlo miser o tacciossa alaäänet eivät toimineet (eli kuuluneet) enää ollenkaan, joten voi hyvinkin olla, että tuo kappale jätetään ohjelmistosta pois. Kieltämättä tuo kurssi pisti hetken ajattelemaan olisiko musiikillinen tulevaisuuteni sittenkin kuorolaulun sijasta linjalla laulutunteja + yhtyelaulua. Rinnakkaiseloa nuo harrastusmuodot eivät aikapulan vuoksi voi harrastaa, valitettavasti.

Olen aina ollut tykästynyt pilahvityyppisiin riisilisäkkeisiin, ja sellaista tuli tänäänkin väsättyä kanan reisipalojen höysteeksi.

Pinjainen pilahviriisi

3 dl risottoriisiä
8-9 dl vettä
kanaliemikuutio tai fondia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl kuivattua ruohosipulia (tai vastaava määrä tuoretta)
100 g paahdettuja pinjansiemeniä

Pilko sipuli ja valkosipulinkynnet hienoiksi ja kuullota paistokasarissa pienessä määrässä öljyä. Lisää riisi ja anna senkin kuullottua. Kaada joukkoon vesi ja lisää liemikuutio tai fondia (valmiiksi kiehuva vesi nopeuttaa kummasti liemikuution liukenemista). Jos käytät kuivattua ruohosipulia, lisää se tässä vaiheessa - tuoreen voi lisätä vasta aivan lopuksi. Anna riisin kypsyä rauhassa pakkauksen ohjeen mukaan, lisää nestettä tarvittaessa. Sekoita lopuksi joukkoon pinjansiemenet ja tarkista maku - riippuen liemikuution/fondin tyypistä voi olla, että suolaa täytyy hieman lisätä, mutta ei välttämättä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti